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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
Fecha :  28/03/2016
Actualizado :  23/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Agropecuarias
Autor :  DALLA RIZZA, M.; SCHVARTZMAN, C.; BOSCHI, F.; MAIDANA, M.; MURCHIO, S.; VILARO, F.
Afiliación :  MARCO DALLA RIZZA VILARO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CLAUDIA SCHVARTZMAN, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FEDERICO BOSCHI, INASE (Instituto Nacional de Semillas).; MATIAS MAIDANA ETCHEVERRY, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA SARA MURCHIO VIGNOLO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FRANCISCO LUIS VILARO PAREJA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Complementando herramientas para el mejoramiento genético vegetal: ingeniería genética y mejoramiento convencional.
Fecha de publicación :  2016
Fuente / Imprenta :  Revista INIA Uruguay, 2016, No.44, p. 42-46.
Serie :  (Revista INIA; 44)
ISSN :  1510-9011
Idioma :  Español
Palabras claves :  EVALUACION DE RIESGO AMBIENTAL (ERA); GRANJAS MOLECULARES.
Thesagro :  BIOSEGURIDAD; BIOTECNOLOGIA; BIOTECNOLOGIA VEGETAL; EVALUACIÓN DE RIESGO; FITOMEJORAMIENTO; ORGANISMOS GENETICAMENTE MODIFICADOS; PAPA; TOMATE.
Asunto categoría :  F30 Genética vegetal y fitomejoramiento
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/5579/1/Rev.INIA-2016-No44-p.42-46.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100977 - 1INIAP - PPPP/REVISTA INIA/2016/44revinia44
TBO101694 - 1INIAP - PPPP/REVISTA INIA/2016/44revinia44

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  08/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  B - 1
Autor :  COZZOLINO, D.; MURRAY, I.
Afiliación :  DANIEL COZZOLINO GÓMEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SAC Aberdeen, Animal Biology Division, Craibstone Estate, Aberdeen AB21 9YA. UK.
Título :  Effect of sample presentation and animal muscle species on the analysis of meat by near infrared reflectance spectroscopy.
Fecha de publicación :  2002
Fuente / Imprenta :  Journal of Near Infrared Spectroscopy, 2002, Volume 10, Issue 1, Pages 37-44.
DOI :  10.1255/jnirs.319
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Issue published: January 1, 2002/Received: April 05, 2001; Accepted: October 02, 2001/ Revisions received: July 06, 2001.
Contenido :  Abstract. The useful wavelengths in both the visible and the near infrared region as well as two sample presentations (intact and minced) were evaluated to assess moisture (M), crude protein (CP) and intra muscular fat (IMF) in lamb (n = 300), beef (n = 100) and chicken (n = 48) muscle samples. Samples were scanned in reflectance in a NIRSystems 6500 (NIRSystems, Silver Spring, MD, USA). Predictive equations were performed using modified partial least squares (MPLS) with internal cross-validation. The coefficient of determination in calibration (R2CAL) and the standard error in cross-validation (SECV) were calculated for each chemical parameter. For moisture, crude protein and fat (each expressed as g kg?1), R2CAL and SECV for beef muscle were 0.98, 0.81 and 0.96, respectively, and SECV was 33.1, 21.8 and 44.8 for beef muscle; for chicken muscle the comparable statistics were 0.99, 0.97 and 0.95 and SECV was 6.9, 2.4 and 33.1; while for lamb muscle R2CAL was 0.76, 0.83 and 0.73 and SECV 10.3, 5.5 and 4.7. It was concluded that the minced presentation is the best way to analyse muscle samples. On the other hand, intact presentation could have a great potential for use in the meat industry, although more research will be needed in order to determine quality attributes on meat samples.
Palabras claves :  BEEF; CHICKEN; INTRA MUSCULAR FAT; MOISTURE; MUSCLES; NEAR INFRARED REFLECTANCE; PROTEIN; SHEEP.
Thesagro :  ESPECTROSCOPIA INFRARROJA; GANADO DE CARNE; NIRS; OVEJA; POLLO.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE49362 - 1PXIAP - DDPP/J. Near Infrared Spectroscopy/2002
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